Veelgestelde vragen

> Bereikbaarheid WDM Autoverhuur
> Huurtijden, ophalen en terugbrengen
> Huurtarieven en borg
> Verzekering, schade en pech
> Bestuurders
> Naar het buitenland

Staat je vraag er niet bij? Bel ons: 030-280 2325.

Bereikbaarheid WDM Autoverhuur

Waar is WDM Autoverhuur gevestigd?

WDM Autoverhuur is gevestigd aan de Ravenswade 126 op Industrieterrein de Liesbosch in Nieuwegein. De locatie ligt vlakbij afrit 18 Utrecht-Hoograven aan de A12.

Wanneer is WDM Autoverhuur geopend?

  • Maandag van 06:00 tot 18:00 uur
  • Dinsdag – vrijdag van 07:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag van 07:00 tot 11:00 uur
  • Zondag alleen op afspraak voor bedrijfswagens, niet voor personenauto’s

Huurtijden, ophalen en terugbrengen

Wat zijn de huurtijden bij een dagdeeltarief?

  • Vanaf 07:00 tot 13:00 uur
  • Vanaf 13:00 tot 18:00 uur
  • Vanaf 18:00 tot 23:59 uur

Wat zijn de huurtijden bij een dagtarief?

De huurwagen kan vanaf 07:00 uur ’s ochtends opgehaald en dient ’s avonds vóór 23:59 uur te worden teruggebracht: 1 kalenderdag.

Wat zijn de huurtijden bij een weekendtarief?

De huurwagen kan op zaterdagmorgen vanaf 07:00 uur worden opgehaald en dient op zondagavond vóór 23:59 te worden teruggebracht.

Kan ik in het weekend een wagen ook een halve dag huren?

Nee, in het weekend worden wagens alleen per dag of een geheel weekend verhuurd.

Wat moet ik doen als ik de auto langer wil houden dan dat de huurovereenkomst aangeeft?

Neem direct contact op met WDM Autoverhuur om te vernemen of de wagen langer beschikbaar is. WDM Autoverhuur zoekt altijd naar een passende oplossing.

Indien de wagen zonder overleg na het verstrijken van de huurovereenkomst wordt teruggebracht, wordt €50 extra per dag aan de huurprijs toegevoegd.

Kan ik de huurwagen al de dag vantevoren ophalen?

In veel gevallen kan een huurwagen de dag vantevoren al worden opgehaald, alleen altijd in overleg met de verhuurafdeling i.v.m. beschikbaarheid.

Kan ik een bestelwagen of vrachtwagen ook na sluitingstijd terugbrengen?

Ja, een bestelwagen of vrachtwagen kan na sluitingstijd op het parkeerterrein van WDM Autoverhuur worden geparkeerd en de sleutel kan in de dropbox worden gedeponeerd.

Kan een bestelwagen of vrachtwagen ook op locatie worden afgeleverd en opgehaald?

Ja, afleveren en ophalen van bedrijfswagens is mogelijk op locatie, alleen slechts voor bedrijven, stichtingen en instellingen. Voor deze speciale service worden wel additionele kosten in rekening gebracht op basis van de locatie en afstand.

Huurtarieven en borg

Zijn de tarieven inclusief brandstof?

Nee, WDM Autoverhuur geeft de wagen met een volle brandstoftank mee. De huurder dient de brandstof tank aan het einde van de huurperiode zelf weer vol te tanken.

De tankbon dient aan een medewerker van WDM Autoverhuur te worden overlegd. Als de wagen na sluitingstijd wordt ingeleverd dient de tankbon in de wagen te worden achtergelaten.

Moet ik ook brandstof betalen als ik binnen de vrije kilometers blijf?

Ja, alle verbuikte brandstof is altijd voor eigen rekening.

Gelden de online huurtarieven ook bij langetermijn verhuur?

Nee, bij langetermijn verhuur maakt WDM Autoverhuur altijd graag een offerte op maat.

Hoeveel borg wordt gevraagd bij huur van een wagen?

Ja, het bedrag van de waarborgsom is gelijk aan de geschatte huurkosten met een minimum van €400 voor een B rijbewijs auto en €500 voor een C rijbewijs auto.

Hoe kan ik de borg voldoen?

De waarborgsom kan alleen worden voldaan via pinpas of door overboeking op bankrekeningnummer NL71 RABO 0158.4831.97 t.n.v. WDM Bedrijfswagen Services BV o.v.v. het reserveringsnummer.

Het is helaas niet mogelijk de waarborgsom contant of via creditcard te voldoen.

Hoe ontvang ik de borg weer retour?

Nadat de wagen is ingeleverd, wordt de definitieve eindafrekening opgemaakt. Deze eindafrekening wordt met de vooruitbetaalde borg verrekend. Het resterende bedrag wordt de eerstvolgende werkdag naar de opgegeven bankrekening overgemaakt. De eindafrekening wordt verzonden via email.

Verzekering, schade en pech

Wat betekent het eigen risico?

Ingeval van schade wordt een eigen risico in rekening gebracht. Bij WDM Autoverhuur kan het eigen risico worden verlaagd. Als het schadebedrag lager is dan het eigen risico, wordt alleen dat schadebedrag in rekening gebracht. Is het schadebedrag hoger, dan betaalt u maximaal het overeengekomen eigen risico.

Bij schade boven 1,85 meter gemeten vanaf de grond, geldt een verhoogd eigen risico. Voor een WDM voertuig op B rijbewijs geldt dan een maximaal eigen risico van €1.000,00 per schadegebeurtenis en voor een WDM voertuig op C rijbewijs een maximaal eigen risico van € 3.500,00 per schadegebeurtenis.

Kunnen inzittenden worden meeverzekerd?

Ja, het tarief voor de inzittendenverzekering bedraagt €5 per dag en geldt voor alle zitplaatsen.

Kan lading worden verzekerd?

Nee, lading kan niet worden verzekerd bij WDM Autoverhuur en dient indien gewenst zelf te worden verzekerd.

Wat moet ik doen bij schade of pech?

In het mapje dat in de wagen aanwezig is staan de telefoonnummers en instructies wat te doen bij calamiteiten. WDM Autoverhuur helpt je dan zo spoedig mogelijk weer op weg.

Bij schade dient het schadeformulier volledig te zijn ingevuld, zowel voorzijde als achterzijde, en te zijn voorzien van een handtekening, alsook de handtekening van de tegenpartij.

Het schadeformulier dient binnen 48 uur in ons bezit te zijn.

Bestuurders

Geldt een minimale leeftijd voor het huren van een wagen?

Ja, de bestuurder van bestelwagen, vrachtwagen of personenbus dient minimaal 21 jaar oud te zijn en dient minimaal 1 jaar een geldig Nederlands rijbewijs in bezit te hebben.

Voor de huur van auto’s geldt voor bestuurders een minimale leeftijd van 25 jaar oud en minimaal 1 jaar bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.

Kan een 2e bestuurder op de huurovereenkomst worden geregistreerd?

Ja, voor een 2e bestuurder wordt eenmalig €12,50 per huurperiode in rekening gebracht. Ook de 2e bestuurder dient minimaal 21 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Naar het buitenland

Mag ik met een huurwagen naar het buitenland?

Ja, met een huurwagen mag naar het buitenland worden, alleen dit dient wel tijdens het reserveren te worden aangegeven. Er zijn een aantal landen waar niet naar toe mag worden gereisd.

Kan ik met een vrachtwagen door België rijden i.v.m. tol?

Ja, op verzoek levert WDM Autoverhuur een tolkast bij de vrachtwagen om door België te kunnen rijden. De huurkosten voor de tolkast bedragen €7,50 per dag. De verreden tol wordt achteraf op basis van nacalculatie dooberekend.

Zijn bestelwagens en vrachtwagens voorzien van een Duitse Milieuplakette?

Ja, alle bedrijfswagens van WDM Autoverhuur zijn uitgerust met een Duitse Milieuplakette en hebben de hoogste euronormering, zodat Duitse steden kunnen worden binnengereden.